Investoimme tuotantokapasiteettiin polyesterihuovan kysynnän kasvaessa

Janoisten eurooppalaisten käyttämistä muovipulloista jalostettua PET-kuitua on maaliskuusta 2019 alkaen käsitelty Tesomalla kahden huopakonelinjan voimin. Uudella huopakoneella pystytään toteuttamaan tasaisempi sekoitus ja premium-pinta. Tuotantokapasiteetti kasvoi investoinnin myötä noin kolminkertaiseksi.

– Haemme kasvua uusien innovaattoreiden tuotekehityskumppanina. Kapasiteetin nostaminen mahdollistaa entistä laajemman asiakaskunnan palvelemisen ja monipuolisemman tuotesortimentin kehittämisen, kiteyttää toimitusjohtaja Jari Honko.

Hongon mukaan uusien asiakkaiden ideat ovat tyypillisesti sellaisia, joita ei ole vielä missään tuotannossa. Huovassa käytetyn kuidun kierrätetty alkuperä on hänen mukaansa asiakkaille erittäin tärkeää.

– Uudenlaisten asiakastarpeiden myötä olemme päässeet haastamaan itseämme ja osaamistamme – ja omalta osaltamme vähentämään muovin päätymistä jätteeksi. Ratkaisevaa on kykymme toimia luotettavana ja osaavana tuotekehityksen, testaamisen ja tuotannon huippuosaajana.

Kuitu saa uuden elämän huopana esimerkiksi kengänpohjallisissa, sisustuspaneeleissa, ääntä eristävissä työtiloissa sekä ajoneuvoteollisuuden verhoiluissa.

Intermediuksen uutta nonwoven-huopaa valmistamaa linjaa on pala palalta rakennettu ja täydennetty tehtaalla. Tampereella valmistettu polyesterihuopa on Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivien asiakkaiden näkökulmasta ”lähiruokaa”.

– Toimitusaika on lyhyt, pystymme jaksottamaan toimitukset joustavasti ja tarjoamaan korkeaa laatua kilpailukykyiseen hintaan. Suomalaisille asiakkaille on tärkeää saada asiakaspalvelua suomeksi.

Faktat:

  • Ensimmäinen huopakonelinja käynnistyi 2003, rinnalle uusi linja 2019
  • Tuotannon koneet ovat ainutlaatuisia lajissaan Suomessa
  • Kuidusta valmiiksi huovaksi: nonwoven-huopalinja avaa kuidut, sekoittaa värit, karstaa, laskostaa ja neulaa huovan
  • Tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu
  • Uusi linja mahdollistaa toivotut painoluokat 1500–2000 g/m2

Palaa ajankohtaista