Kuitukankaita kasvomaskien valmistajille

Kuitukankaita kasvomaskien valmistajille

Kun koronaepidemia teki kasvomaskeista jokamiehen tuotteen, Intermedius käynnisti erikoiskankaiden toimitukset maskien valmistajille keväällä 2020.

Taustalla on pitkäaikainen yhteistyö Euroopan johtavan kangasvalmistajan kanssa. Intermedius on toimittanut suomalaisille valmistajille Freudenbergin erikoiskankaita yli kymmenen vuoden ajan. Yhteistyö alkoi vaatetus- ja kenkäteollisuuden tarvitsemista liima- ja tukikankaista ja on laajentunut hyvin monipuoliseksi.

Kasvomaskituotantoa varten Intermedius tuo maahan Freudenbergin valikoimasta nyt myös suodatinkankaita, joiden suodatusluokka (yli 96 %) vastaa lähes kirurgisten suu-nenäsuojien suodatusluokkaa. Kankaiden ilmanläpäisykyky on erinomainen, joten maskeja on miellyttävä käyttää.

Nopeat toimitukset ja rullien räätälöinti tehostavat maskivalmistajan toimintaa

Markkinoille on nopeassa tahdissa tullut paljon maskien valmistajia. Muun muassa vaatetus- ja huonekaluvalmistajien konekanta ja valmistusprosessit ovat sopineet maskituotantoon. Intermedius toimittaa kankaita valmistajille eri kokoisina rullina ja kiekkoina. Leveinä jumborullina toimitusaika on 1–2 arkipäivää, kelattuna lyhyemmiksi rulliksi 3–4 päivää ja kiekoiksi leikatuna noin kaksi viikkoa.

– Kyseiset kuitukankaat sopivat oivallisesti niin sanottujen kansanmaskien materiaaliksi – kun on tarve suojata muita ihmisiä omilta pisaroilta. Näitä kangaslaatuja valmistetaan Saksassa alun perin autoteollisuuden suodattimia varten, ja nyt akuutissa tilanteessa niitä voidaan käyttää turvallisesti myös kasvomaskeihin. Olemme teettäneet eri kangasyhdistelmillä ja kerrosmäärillä EN14683-testiä vastaavat suodatustestit, myynti-insinööri Harri Yliruusi kertoo.

Maskikankaiden kysynnän odotetaan jatkuvan suurena, joten Freudenberg kehittää uusia sertifioitavia laatuja monipuolisempiin loppukäyttöihin.

 

Lisätietoja kankaista ja testituloksista sekä tuotenäytteitä:

Harri Yliruusi, 045 8780 888, harri.yliruusi@intermedius.fi

 

Palaa ajankohtaista