Ryhtiä laatutakille

Flare Trading Oy

Anna-Maija Autio, Fashion Designer, Flare Trading Oy

Flarella haluamme luoda muotia, joka kestää laatunsa ja tyylinsä puolesta vuodesta toiseen. Se syntyy suomalaisen designin ja huolella valittujen materiaalien yhdistelmästä. Yksi laadukkaan takin tärkeistä elementeistä on tukikangas, joka estää päälikankaan venymisen ja tukee kovalle rasitukselle joutuvia paikkoja, kuten taskuja. Lisäksi tukikankaalla voidaan ryhdistää kauluksia ja koko takin muotoa.

Takin suunnittelussa on olennaista löytää oikeanlainen pääli- ja tukikankaan yhdistelmä. Tukikangas valitaan aina päälikankaan ja sen ominaisuuksien mukaan. Vaihtoehtoja on paljon ja yhdistelmiä pitää testata ennen lopullista valintaa. Esimerkiksi erilaiset kankaan viimeistykset vaikuttavat siihen, miten ne tarttuvat toisiinsa ja kestävät pesua. Meille on tärkeää tehdä tämä valinta itse, sillä ulkoistamisen riskinä on halpojen ja epäsopivien tukikankaiden käyttö.

Etsimme yhdistelmiä usein, sillä nopeatempoisessa muotimaailmassa uusia kankaita tulee markkinoille joka sesonki. Olemme tehneet tässä tiivistä yhteistyötä jo vuosia Intermediuksen kanssa, joka edustaa Suomessa Freudenbergin Vilene-tukikankaita. Tyypillisesti meillä on jokin tarve, kuten ohut villakangas, jolle tarvitaan pieni tuki. Tällöin lähdemme yhdessä Intermediuksen kanssa etsimään juuri oikeaa yhdistelmää laadukkaan ja viimeistellyn lopputuloksen takaamiseksi. Pitkän historian myötä yhteistyö toimii saumattomasti, sillä he tuntevat tuotantoketjumme ja tietävät millaisia tilausmäärämme ovat.

Tukikankaiden lisäksi käytämme Intermediuksen itse valmistamaa tuotetta, kuulavanua. Pet-pulloista valmistettua, kevyttä, mutta jämäkkää vanua käytetään esimerkiksi villakangastakkien istutettuihin hihoihin. Kuulavanua ommellaan käden tiehen, jolloin hiha kääntyy kauniisti ja on viimeistellyn näköinen.

Lähellä olevan, kotimaisen kumppanin kanssa toimiminen on ketterää, kun tapaamisten järjestäminen on helppoa ja näytteiden lähettäminen nopeaa. Muodissa syntyy jatkuvasti uusia innovaatioita, joita haluamme olla mukana kehittämässä ja hyödyntämässä. Intermedius on ollut meille luotettava kumppani, jonka kanssa jatkamme luovien ja toimivien ratkaisujen löytämistä myös tulevaisuudessa.

Flare Trading Oy

Vuonna 1993 perustettu yritys on tunnettu laadukkaista takeistaan. Yrityksen juuret ulottuvat 1960-luvulle. Silloinen omistaja Raimo Aaltosen intohimo oli tehdä tyylikkäitä laatutakkeja kaiken ikäisille ja kokoisille naisille. Hän kannusti työntekijöitä viettämään aikaa Helsingin rautatieasemalla, jossa väen paljoudessa oli loistava tilaisuus tarkkailla, millaisia takkeja naisilla oli, miltä ne näyttivät ja ennen kaikkea, millaisia takkeja he tarvitsisivat.

Sama intohimo elää Flarella yhä. Kauniin designin lisäksi takkien valtteja ovat käytännöllisyys, istuvuus ja mitoitus. Monista muista merkeistä poiketen takkeja valmistetaan koosta 34 kokoon 50. Asiakkaita löytyy kotimaan lisäksi muista pohjoismaista, Euroopasta, Venäjältä sekä Kanadasta.

Palaa asiakastarinoihin

Vastaamme yhdessä arkipäivässä

Ota yhteyttä