Erikoismoppi puhdastiloihin

Freudenberg Home and Cleaning Solutions Oy

Ulla Reiman, Plant Manager, Freudenberg Home and Cleaning Solutions Oy

Puhdastilasiivoukseen kuuluvat kaikkein vaativimmat kohteet, kuten elektroniikkatehtaiden piirilevyhuoneet sekä lääkkeiden ja rokotteiden valmistukseen tarkoitetut laboratoriotilat. Näissä tiloissa ei saa olla minkäänlaisia partikkeleita eli hiukkasia. Siivoukseen on aina käytetty kertakäyttöisiä pyyhkeitä, mutta halusimme Freudenbergilla luoda tähän tarpeeseen ekologisemman ja edullisemman ratkaisun.

Lähdimme kehittämään erikoismoppia, joka kestäisi erikoiskäsittelyjä ja pesuprosesseja. Ensimmäiset tuotteet on tehty 2000-luvun alussa. Vuonna 2012 lähdimme kehittämään 2.0 versiota yhdessä Intermediuksen kanssa ja tänä päivänä tuotevalikoimassamme on moppi, joka täyttää tärkeimpien asiakkaittemme vaatimukset.

Intermedius on laminoinnin eli useamman kankaan yhteen liittämisen asiantuntija. Tuotekehitysprosessissa he testasivat laminoinnissa useita erilaisia kankaita ja liimoja. Yhdessä onnistuimme kehittämään sekä paremman tuotteen että tehokkaamman tuotantoprosessin. Nykyinen moppi koostuu useasta kerroksesta ja se kestää kymmeniä pesuja. Tuotteen tarve maailmalla kasvaa jatkuvasti ja toimitamme sitä Aasiaan asti.

Usein tällaiset prosessit ovat pitkiä ja tekstiilialalla toimiminen hidasta. Intermedius on kuitenkin aina vienyt erilaisia kokeiluja nopeasti eteenpäin. Heidän palveluissaan yhdistyvät asiantuntemus, ketterä toimintatapa ja korkea laatu. Koen, että meidän tarpeitamme todella kuunnellaan. Suoraviivaisella tuotekehityksellä ja työskentelyllä olemme saavuttaneet molemmin puolin hienoja tuloksia.

Intermedius tulee olemaan meille tärkeä kumppani myös tulevaisuudessa. Yhdessä kehittäminen hyödyttää molempia ja toivon, että voimme jatkossakin tehdä kokeiluja, joista syntyy uusia tuotteita molemmille yrityksille.

Freudenberg Home and Cleaning Solutions Oy

Vuonna 1967 kaksi veljestä perustivat Kiskossa, nykyisessä Salossa, siivousjärjestelmiä valmistavan Swep Oy:n. Yritys kehitti 1980–1990-luvulla järjestelmän, jonka toimintaperiaate muutti siivousalaa radikaalisti: vettä ei enää kannettu mukana, vaan moppi esivalmisteltiin kostuttamalla etukäteen ja pestiin käytön jälkeen. Vuonna 1999 Swep Oy:n osti kansainvälinen, Saksasta lähtöisin oleva perheyritys, Freudenberg Group. Yrityksen tarina on siitä lähtien jatkunut nimikkeellä Freudenberg Home and Cleaning Solutions Oy (FHCS).

FHCS:n ydinliiketoimintaa on siivousvälineiden valmistus niin kuluttaja- kuin ammattikäyttöön. Salossa edelleen toimivassa tehtaassa ommellaan vuosittain noin miljoona ammattisiivoukseen soveltuvaa moppia ja kootaan noin 400 000 välinevartta. Tehdas on yksi viidestätoista FHCS:n tehtaista ja ainoa selkeästi ammattivälineisiin keskittyvä FHCS:n tehdas. Suomessa Freudenberg Group työllistää noin 80 ja maailmanlaajuisesti reilut 40 000 työntekijää.

Palaa asiakastarinoihin

Vastaamme yhdessä arkipäivässä

Ota yhteyttä