Innovatiivinen akustinen seinäpaneeli

Plaat Detail OÜ

Innovatiivinen akustinen sisustuspaneeli

 Karmo Lomp, toimitusjohtaja, Plaat Detail OÜ

 Olemme Plaat Detailissa aina olleet avoimia uusille liikeideoille. Vaikka aloitimme maahantuojana, on myös omaan tuotekehitykseemme investoitu. Olemme tänä vuonna testanneet erilaisia materiaaleja ja tuottaneet prototyyppejä mahdollisista uusista tuotteista. Haluamme jatkuvasti parantaa suoritustamme ja täyttää asiakkaidemme tarpeet.

Ensisijainen tuotteemme on laminoitu levy, josta voidaan leikata ja koota huonekalujen komponentteja. Levyä käyttävät muun muassa sekä keittiö- että mittatilauskalusteiden valmistajat. Viimeisten 10 vuoden aikana olemme toimittaneet laminaatteja ja laminoituja komponentteja myös risteilyalusteollisuudelle. Niitä käytetään laivojen hyttirakenteissa.

Asiakkaamme kysyi meiltä taannoin räätälöityä tuotetta, jossa huopaa tarvittiin akustisiin tarkoituksiin. Tästä saimme ajatuksen, että voisimme todellakin kehittää kokonaan uuden oman tuotteen. Aloimme etsiä sopivaa huopavalmistajaa. Sattumalta meillä on Tampereella sisaryritys, joka suositteli meille entistä naapuriaan Intermediusta.

Huolimatta Covid19:stä projektimme on sujunut hyvin, ja olemme kehittäneet ainutlaatuisen uuden akustisen VAGA-sisustuspaneelin. Huovan lisäksi käytämme rakenteessa kotimaista lampaanvillaa ja yhdistämme ne molemmat laminaattiin. Tuloksena on tyylikäs ajaton ratkaisu, jolla on erinomaiset akustiset ja kosteudenhallintaominaisuudet. Rakenteen kehittämisessä olemme tehneet yhteistyötä virolaisen yliopiston kanssa. Olemme jo aloittaneet tuotteen myynnin, mutta jatkamme kehitystä edelleen.

Uskallan sanoa, että tuotteemme on aivan erityinen innovaatio. Vastaavia valmistetaan Kiinassa ja Euroopassa, mutta kukaan muu ei yhdistä akustiikkalevyissään sekä huopaa että lampaanvillaa.

On useita syitä, miksi valitsimme Intermediuksen ja heidän valmistamansa huovan. Ensinnäkin Suomella ja Virolla on historiallisesti aina ollut läheiset ja lämpimät suhteet. Mielestämme Suomi on osa kotimarkkinoitamme. Toiseksi ekologisuus on merkittävä etu. Intermediuksen tuotehan on valmistettu kierrätyskuiduista. Me kaikki haluamme tehdä maailmasta vihreämmän ja pelastaa sen lapsillemme.

Olemme aidosti sitoutuneita liikekumppaneihimme ja yhteistyö Intermediuksen kanssa on ollut enemmän kuin erinomaista. Menestyäkseen jokainen tarvitsee luotettavia tavarantoimittajia ja lojaaleja asiakkaita. Intermediuksen tapa tehdä liiketoimintaa on loistava esimerkki hyvän asiakaskokemuksen luomisesta. Lisäksi meitä yhdistävät samat arvot; haluamme aina tehdä parhaamme.

Lue lisää sisutuspaneelista: www.vaga-panel.fi

Plaat Detail OÜ

 Plaat Detail perustettiin Virossa 24 vuotta sitten laminaattilevyjen ja laminoitujen työtasojen maahantuojaksi. Yhtiörakenteessa on tapahtunut useita muutoksia, mutta ydinliiketoiminta on pysynyt samana. Päämarkkina-alue on edelleen Baltian maat.

Vuonna 2000 Plaat Detail hankki isommat tilat ja alkoi myös itse valmistaa määrämittaisia laminoituja tuotteita. Yhtiö toimittaa edelleen laminoitua levyä huonekaluvalmistajille, mutta on hiljattain alkanut kehittää ja valmistaa myös omia tuotteita. Tällä hetkellä yrityksellä on kolme liiketoimintayksikköä: massakomponenttien tuotanto, räätälöityjen laminoitujen tuotteiden tuotanto sekä tukkumyynti ja jakelu. www.plaatdetail.ee

 

Palaa asiakastarinoihin