Kestokuljetuskassi sohvalle

Hakola Huonekalu Oy

Jari Hakola, operatiivinen johtaja, yrittäjä, Hakola Huonekalu Oy

Me Hakolalla olemme koko 50-vuotisen historiamme ajan halunneet tehdä sukupolvelta toiselle kestäviä huonekaluklassikoita ympäristöä kunnioittaen ja kertakäyttökulttuuria vastaan taistellen. Yrityksemme kovan kasvun myötä sohvia myydään vuosittain jo tuhansia. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pakkausmateriaaleja kuluu vuodessa iso määrä. Esimerkiksi vuonna 2018 Jurvan tehtaallamme huonekalujen ympärille kääriytyi yli 2 000 kiloa muovikelmua.

Olimme jo pidemmän aikaa kypsytelleet ajatusta uudelleenkäytettävästä pakkausmateriaalista. Halusimme kehittää ratkaisun, jolla kuljetusketjun tuotteet nousevat vastuullisuudessaan samalle tasolle kuin huonekalumme jo ovat. Näin syntyi ajatus sohvien kestokuljetuskassista, pussista, johon sohva pakataan kuljetuksen ajaksi ja joka palautuu sen jälkeen takaisin tehtaalle.

Kestokuljetuskassin kanssa tarvitsimme Intermediuksen osaamista materiaalin valinnassa sekä komposiitin kehittämisessä, johon tiesimme heillä olevan oikeanlainen asiantuntemus monen vuoden kumppanuuden jälkeen. Yhteistyössä syntyi komposiitti, joka on laminoitu kolmesta materiaalista: alla on kuitukangas, välissä pet-pulloista valmistettu kierrätyshuopa ja pintakerroksena kestävä ja tiivis muovipohjainen materiaali. Näin saatiin kuljetuksesta toiseen kestävä ja helposti puhtaana pysyvä tuote.

Uudelleenkäytettävän tuotteen ja kierrätysmateriaalin hyödyntäminen on meille tärkeää, sillä asiakkaamme ovat erittäin valveutuneita ja he arvostavat vastuullista toimintaamme. Meidän kaikkien tulee huolehtia maapallosta ja tehdä työtä kierrätyksen eteen. Jo olemassa olevan muovin hyödyntäminen on kestävä tapa luoda uusia innovaatioita. Kestokuljetuskassi on otettu koekäyttöön, ja olemme asettaneet tavoitteeksi vähentää pakkausmateriaalin käyttöä 50 prosenttia vuoden 2019 aikana.

Haluamme toimia kotimaisen kumppanin kanssa, jolloin osaaminen ja asiantuntijat ovat lähellä. Pienemmän toimijan kanssa toimiminen on ketterää ja saatavuus hyvä. Lisäksi on yhteinen etumme, että liikevaihto jää lähelle eikä valu kotimaan ulkopuolelle. Yhteistyömme Intermediuksen kanssa jatkuu ja hyödynnämme tulevaisuudessakin heidän osaamistaan erilaisten materiaalien yhdistämisessä.

Hakola Huonekalu Oy

”Puu se on Jurvalaasille muavaaluvahaa” sanotaan pohjanmaalla, missä huonekaluteollisuudella on 1800-luvulle asti ulottuvat juuret. Hakolan tarina alkoi Jurvasta vuonna 1963 Jari Hakolan paapan, Eeron toimesta. Se tunnetaan erityisesti kauniista sohvista sekä muista huonekaluista ja sisustustuotteista. Vuosikymmenten aikana perheyritys on kokenut hienoja huippuvuosia, mutta myös vaikeita aikoja.

Hankaluuksien voittamiseksi Hakola päätti toteuttaa viisi vuotta sitten suuren uudistuksen: tehtiin brändiuudistus, aloitettiin tuotteiden suora myynti kuluttajille, perustettiin verkkokauppa ja panostettiin digitaalisiin kanaviin. Rohkeus kannatti ja sen tuloksena Hakolan liikevaihto on moninkertaistunut. Yritys elää nyt uutta kasvun aikaa.

Palaa asiakastarinoihin

Vastaamme yhdessä arkipäivässä

Ota yhteyttä