Toimitusjohtajan kesäkirje

 

Ennen kesälomataukoa on sopiva hetki arvioida kulunutta vuotta. Takana on poikkeuksellinen ajanjakso, johon tuskin mikään toimiala osasi varautua. Voin onneksi tyytyväisyydellä ja helpottuneena todeta, että Intermedius on selvinnyt hyvin.

On luonnollista, että etukäteen tehdyt suunnitelmat muuttuivat matkan varrella, mutta eivät pelkästään huonoon suuntaan. Pandemia lisäsi esimerkiksi kuitukankaiden kysyntää merkittävästi. Saimme yllättäviäkin uusia asiakkaita, kun useat kotimaiset yritykset mukauttivat toimintaansa ja alkoivat valmistaa erilaisia suojavarusteita ja -asuja.

Valmistamme ainoana Suomessa moniin käyttökohteisiin soveltuvaa polyesterihuopaa kierrätyskuiduista neulaamalla. Vaikka kierrätetystä PET-kuidusta valmistetun huopamme kysyntä hiljeni viime vuonna väliaikaisesti, saimme tuotteellemme myös uuden asiakkaan ja käyttökohteen.

Baltian maissa toimiva Plaat Detail OÜ innovoi kansainväliseksi vientituotteeksi ainutlaatuisen akustisen design-seinäpaneelin (VAGA), jossa huopaamme käytetään rakenteessa.

Edellä mainittu on mainio esimerkki ennakkoluulottomasta yhdessä kehittämisestä. Jos sinulla on tuoteidea, jonka jatkokehityksestä haluaisit keskustella, ota rohkeasti yhteyttä! Yhdessä löydämme uusia ratkaisuja ja tapoja soveltaa huopaa esimerkiksi äänieristyksessä.

Asiakastapaamiset on viime kuukausina hoidettu pitkälti digitaalisissa kanavissa, mistä on ollut hyötyäkin. Matkustuksen väheneminen on vapauttanut aikaa muuhun tekemiseen. Silti olen jo kaivannut perinteisiä palavereja ja niiden antamia mahdollisuuksia ideoida uusia tuotteita yhdessä eri alojen toimijoiden kanssa. Toivottavasti kasvokkain tapaamiset jatkuvat jo syksyllä ja messujakin voidaan jälleen alkaa järjestää.

Haluan vielä kiittää koko henkilöstöämme venymisestä kuluneena vuonna. Olemme selvinneet muutoksista ja nopeista käänteistä erinomaisen tiimityön ansiosta. Samalla sekä vanhat että uudet asiakkuudet ovat pitäneet meillä pyörät pyörimässä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lomailemme heinäkuussa ja tehtaamme on suljettu 5.–23.7.

Toivotan kaikille hyvää ja rentouttavaa kesää!

Jari Honko