Yritys

Tarinamme

Pöydällä nökötti surullisena kahtia leikattu kenkä. Katseeni kiinnittyi sen välipohjasta tursuavaan, muotonsa menettäneeseen villahuopaan. Kenkiä valmistava asiakas valitteli, että välipohjan eristeenä villa imee kosteutta, turpoaa ja pilaa kengän. Näin heti, että meillä olisi tarjolla ratkaisu. Kerroin, että valmistamamme polyesterihuopa eristää ja vaimentaa kuin lampaanvilla, mutta ei kerää kosteutta eikä turpoa. Asiakkaan ilme kirkastui. Lähdimme siltä istumalta yhdessä kehittämään kengänvalmistukseen sopivaa polyesterihuopapohjaa.

Luovaa ongelmanratkaisua ja huippuluokan teknistä osaamista

Juuri halu auttaa asiakasta ja luoda toimivampia ratkaisuja saavat minut innostumaan työstäni uudelleen ja uudelleen. Kun loistava idea pamahtaa mieleen aamuvarhain, tulee suorastaan kiire päästä toimistolle pallottelemaan sitä kollegoiden kanssa.

Sanonta “hiljaista kuin huopatossutehtaalla” ei kuvaa Tesoman tehdastamme, missä nauru raikaa usein tuotannon pauhun yli. Huumori ja vahva me-henki yhdistävät 15-henkistä porukkaamme, joka koostuu tuotekehityksen, testaamisen ja tuotannon huippuosaajista.

Olemme useiden eri teollisuusalojen ammattilaisten luottotoimittaja ja idearikas tuotekehityskumppani, kun he tarvitsevat ratkaisuja, jotka pehmentävät, pinnoittavat, suojaavat, liimaavat, eristävät tai kestävät rankempaakin kulutusta. Oli kyseessä sitten aurinkopaneelien valmistus tai huonekalujen suojaaminen kuljetuksen aikana, vastaus löytyy meidän huopa-, pinnoitus-, kangas- ja teippituotteistamme.

Hauskoja nuo suomalaiset

Vaikka kuulumme isoon konserniin, teemme töitä kuin olisimme omassa yrityksessä töissä. Oman porukan lisäksi olemme vuosien aikana luoneet lämpimät suhteet useiden eurooppalaisten toimijoiden ja edustajien kanssa. ”Hauskoja nuo suomalaiset”, tuumivat ranskalaisen tavarantoimittajan lapset, jotka kiipeilivät harteillamme kotoisalla illallisella.

Haluan erityisesti nostaa esiin myös Mikan ja ”Rape” Raimon, jotka aloittivat meillä vuonna 2003 Tampereen kaupungin osatyökykyisen työllistymisen tukiprojektissa. Mika on kasvanut osaksi jengiämme ja painelee mukana edelleen. Juhlapäivien aikoihin odottelemme aina suurella mielenkiinnolla miten eläkkeelle jo jäänyt Rape muistaa meitä, olemme nähneet mitä hauskimpia tapoja…

Uutta kipinää, joka uudistaa koko toimialaa

Vuosien varrella osaamisemme on laajentunut merkittävillä liiketoimintakaupoilla ja laitehankinnoilla. Tarinamme on juuri nyt tietynlaisessa käännekohdassa: haemme perustuotannon tueksi kasvua uusien innovaattoreiden kumppanina.

Luoksemme on tullut esimerkiksi muutaman äidin perustama yritys, jolle on syntynyt omien lasten kautta huikea idea, mutta joka kaipaa keksinnölleen vielä tuotannollista toteutusapua. Iskemme nyt toimittajiemme ja asiakkaidemme kanssa uutta kipinää, jolla uudistamme koko toimialaa.

Pyydä meidät yrityksesi tuotekehityspalaveriin kärpäseksi kattoon, sillä parhaat innovaatiot syntyvät, kun pääsemme matkallesi mukaan mahdollisimman aikaisin.

Jari Honko, toimitusjohtaja

Tärkeät vuosiluvut

1992 Kiilto Family -konserniin kuuluva Kiiltoplast päättää keskittyä muovipinnoituksiin sekä graafiseen teollisuuden asiakkaisiin ja tuotteisiin, joten kenkä- ja vaateteollisuutta palvelevaa osaamista varten perustetaan uusi yritys, Intermedius Oy.
1992-1994 Intermedius toimii Tesoman Pienteollisuushallin tiloissa.
1994 Intermedius muuttaa Vesimyllynkadulle tiloihin, joissa toimimme edelleen.
1998 Jari Honko toimitusjohtajaksi.
2003 Ensimmäinen huopakone otettiin käyttöön.
2009 Merkittävä liiketoimintakauppa Sinax Oy:n kanssa, jolloin Intermediuksen osaaminen ja asiakaskunta laajenee.
2009 Laminointikonelinja aloittaa toimintansa.
2019 Toinen huopakonelinja otetaan käyttöön tehtaallamme.
2019 Juhlavuosi, kun konsernimme Kiilto Family viettää 100-vuotisjuhlavuottaan.

Miksi kierrätyskuitu?

Lue lisää