Yritys

Intermediuksen tarina – yhdessä olemme entistä vahvempia

Vuosi 2022 on merkinnyt meille uudistumista monella tavalla. Olemme yhdistäneet lokakuun alusta lähtien voimamme ja koko toimintamme sisaryhtiömme Kiiltoplastin kanssa. Harva muistaa, että olemme jo kolme vuosikymmentä sitten eli ennen Intermediuksen perustamista, olleet samaa yhtiötä ja nyt ympyrä sulkeutuu. Uudistuneen Intermediuksen tarina jatkuu tästä eteenpäin Virroilla. Olemme edelleen osa Kiilto Familyä, isoa monialakonsernia ja perheyritystä, johon molemmat yhtiöt ovat alusta asti kuuluneet.

Olemme yhdessä useiden eri alojen ammattilaisten luottotoimittaja ja tuotekehityskumppani. Tuotteidemme ytimessä on niiden lisäarvo loppukäyttäjille. Se syntyy kattavasta materiaaliosaamisesta sekä säännöllisestä ajatustenvaihdosta asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.

Luovaa ongelmanratkaisua ja ainutlaatuista teknistä osaamista

Fuusio sisaryhtiöiden kesken oli luonteva askel. Tuotekehitys on alusta asti ollut molemmilla yhtiöillä olennainen osa toimintaa. Meitä on yhdistänyt moni muukin asia. Organisaatioiden tiiviin yhteishengen lisäksi on sekä Tampereella että Virroilla luotu lämpimät suhteet kansainvälisten toimijoiden ja edustajien kanssa kymmenissä maissa. Kirjankansimateriaaliemme markkinat ulottuvat aina Aasiaan ja Afrikkaan asti. Vastaavasti kierrätyshuovallemme on innovoitu erilaisia käyttökohteita useassa Euroopan maassa.

Yhdessä meillä on monipuolinen erikoistuotteiden valikoima sekä idearikas henkilöstö, jolla on laajaa osaamista. Kansainvälisesti tunnettujen kärkituotteidemme lisäksi räätälöimme ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Tuotekehitys tarkoittaa meillä ennen kaikkea asiakkaidemme kilpailukyvyn vahvistamista.

Tärkeintä on tekemisen meininki

Meille on tärkeää, että työssä viihdytään ja kaikilla on hyvä yhdessä tekemisen meininki. Se näkyy myös haluna tarjota ensiluokkaista asiakaspalvelua, josta olemme molemmissa yhtiöissä saaneet vuosien varrella kiitosta.

Parhaat innovaatiot syntyvät, kun pääsemme matkallesi mukaan mahdollisimman aikaisin. Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan, mitä voimme toteuttaa yhdessä.

Jari Honko, toimitusjohtaja

Löydät tältä sivulta historiamme virstanpylväät aina vuodesta 1919 alkaen, jolloin Kiilto Family aloitti toimintansa.

Tärkeät vuosiluvut

1919

Kiillon tarina alkoi lokakuussa 1919 Tampereen Pispalassa, pienessä hiusvesi- ja kenkäplankkitehtaassa. Seuraavina vuosikymmeninä perheyhtiö laajenee kansainvälisesti toimivaksi monialakonserniksi. Muiden muassa kirjankansimateriaalien valmistaminen aloitettiin 1960-luvulla.

1975

Uusi tehdas rakennetaan Virroille.

1983

Kiiltoplast Oy nimi otetaan käyttöön. Tuotevalikoima laajenee 1980-luvulla tekstiili- ja kuitukangaspinnoitteisiin.

1992

Kiiltoplast päättää keskittyä muovipinnoituksiin sekä graafiseen teollisuuden asiakkaisiin ja tuotteisiin. Kenkä- ja vaateteollisuutta palvelevaa osaamista varten perustetaan uusi yritys, Intermedius Oy.

Intermediuksen toiminta alkaa Tampereen Tesomalla.

1998

Jari Honko Intermediuksen toimitusjohtajaksi.
Virroilla Kiiltoplast ottaa käyttöön sively-tuotantolinjan.

2003

Ensimmäinen huopakone otetaan käyttöön Intermediuksen Tampereen tehtaassa.

Samoihin aikoihin Virroilla Kiiltoplast aloittaa kehitystyön kierrätetyn muovin käyttämiseksi kansimateriaaleissa.

2008

Kiiltoplast siirtyy käyttämään ainoastaan vesipohjaisia lakkoja ja painovärejä.

2009

Laminointikonelinja aloittaa toimintansa Tampereen tehtaalla.

2018

Virroilla aloitetaan vedeneritysmateriaali KeraSafe+  valmistus.

2019

Toinen huopakonelinja otetaan käyttöön Tampereen tehtaalla.

Juhlavuosi, kun Kiilto Family -konserni täyttää 100 vuotta.

2022

Intermedius täyttää 30 vuotta. Samalla julkaistaan Intermediuksen ja Kiiltoplastin fuusio. Liiketoiminta jatkuu yhteisellä Intermedius-nimellä Virroilla ja Tampereen toimipiste suljetaan.

Jari Honko jatkaa uuden yhtiön toimitusjohtajana.

Vastuu ympäristöstä ja paremmasta huomisesta

Vastuullisuus

Lue lisää